Vacature Leerling kraamverzorgende

Ben jij in de wieg gelegd voor de kraamzorg.

Dan zijn wij op zoek naar jou! We starten weer met de opleiding tot kraamverzorgende.

Afhankelijk van je achtergrond ben je al binnen 4 maanden, 7 maanden of 15 maanden een gediplomeerde kraamverzorgende.

Als kraamverzorgende ben je de vraagbaak van het gezin in hun eerste periode met hun pasgeborene. Het is jouw taak om in samenwerking met de verloskundige ervoor te zorgen dat de ouders binnen 8 dagen met vertrouwen zelfstandig voor hun kindje kunnen zorgen. Omdat je bij een gezin in huis werkt, en ieder gezin weer anders is, weet je feilloos de behoeftes aan te voelen en hierop in te spelen. Je kunt een huishouden goed organiseren en houdt rekening met de privacy van het gezin. De taken van een kraamverzorgende Je geeft partus assistentie Je geeft de kersverse ouders voorlichting Je bewaakt de gezondheid van de Je neemt de dagelijkse zorg voor het gezin op je Je doet licht huishoudelijk werk

Kraamzorg is toegankelijke en noodzakelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, richt zich op de zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later.

De vijf kernboodschappen

1. Kraamzorg is voor iedere vrouw noodzakelijke en toegankelijke zorg

2. Kraamzorg zorgt voor een veilige start

3. Kraamzorg zorgt voor gezondere kinderen en moeders

4. Kraamzorg richt zich op de zelfredzaamheid van ouders

5. Kraamzorg voorkomt dure zorg nu en later

De opleiding.

Wij bieden een opleiding tot kraamverzorgende aan. Het is een BBL opleiding waarbij je naar school gaat en de overige uren vinden plaats in de praktijk. Het is een zeer intensieve opleiding die veel tijd van jou gaat eisen. De opleiding zal op nummer 1 moeten staan.

Door het traject heen zal je alle competenties van het vak en de beroepshouding eigen maken, en langzaam aan losgelaten worden zodat je bij het behalen van je diploma zelfstandig kunt werken.

Toelatingseisen- Woonachtig in ons werkgebied (Groningen, Friesland, Drenthe) sollicitanten uit de regio Assen en Hoogeveen genieten de voorkeur - 21 jaar of ouder - In bezit van een vmbo diploma of overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo - In bezit van een rijbewijs B en beschikking tot een auto - Beheerst Nederlandse taal

Arbeidsvoorwaarden Gedurende je opleiding krijg je Leer-arbeidsovereenkomst.

De opleiding wordt vergoed door Kraam Zeker. Tijdens de opleiding krijg jij een leerling salaris. Zodra je gediplomeerd bent kom je in FWG schaal 35. Solliciteren Wil jij ons team komen versterken? Of meer informatie ontvangen? Stuur een email met motivatie en CV vóór 31 maart 2020 Jolanda Spinhoven, of bel ons op 0592- 407270.