Nieuws

Sluiting Kinderafdeling Scheper Ziekenhuis Emmen

http://www.dvhn.nl/dossier/sluiting-kinderafdeling-scheper-ziekenhuis-emmen

Treant Zorggroep is genoodzaakt om maandag 18 december de klinische afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen tijdelijk te sluiten wegens een tekort aan kinderartsen.

Dit betekent dat er geen op dit moment geen bevallingen mogelijk zijn in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

Door het tekort aan kinderartsen mag Treant Zorggroep op dit moment op basis van wettelijke richtlijnen geen bevallingen meer doen in ziekenhuislocatie Scheper. De veiligheid en gezondheid van de (ongeboren) baby staat voorop en als we deze veiligheid niet kunnen bieden, kunnen we deze zorg niet meer geven.

Op ziekenhuislocaties Refaja in Stadskanaal of Bethesda in Hoogeveen is het wel mogelijk te bevallen. Voor zwangeren die woonachtig zijn in de regio Emmen zijn voorlopig aangewezen op ziekenhuislocaties Refaja en Bethesda of andere omliggende ziekenhuizen binnen de wettelijk gestelde termijn van 45 minuten te benaderen.

Indien gewenst is het mogelijk om via de verloskundige of kraamzorgbureau meer informatie ontvangen over de bereikbaarheid van Refaja en Bethesda.

Afspraken en controles met die met de verloskundige in het Scheper zijn gemaakt, vinden gewoon doorgang op de wijze zoals die altijd is gegaan.

Ook vindt u informatie en veel gestelde vragen & antwoorden op onze website. Op de homepage van www.treant.nl ..

Voor vragen belt u met uw eigen verloskundige of met het ziekenhuis.