Delilah en de 8 maanden oude Jason

Delilah en de 8 maanden oude Jason
Datum
05 July 2015
Wie
Delilah en de 8 maanden oude Jason

Hierbij wil ik jullie mijn ervaring laten weten met de kraamzorg.

Ik kwam dzc kraamzorg (Kraam Zeker) tegen op de 9 maanden beurs en ik heb me op deze beurs laten inschrijven. Ik was al halverwege mijn zwangerschap en daardoor was er al snel een afspraak ingepland. Ik had op de 9 maanden beurs al verteld dat mijn zwangerschap niet echt een pretje was en ik werd echt heel begripvol opgenomen.

Thuis heb ik ook een leuk gesprek gehad en kreeg ik gelijk het gevoel dat het wel goed zat. Helaas was mijn zwangerschap alles behalve leuk en dat werd ook allemaal genoteerd en er was veel intresse in mijn verhaal.

Ik heb veel ziekenhuisopnames gehad tijdens mijn zwangerschap en dzc bleef altijd in de buurt qua contact. Als er wat was kon ik het ze per direct melden en de baliemedewerksers waren ook altijd vrolijk.

Op 10-11-2014 ben ik bevallen van een gezond jongetje genaamd Jason, hij was 3 weken te vroeg (hebben hem wegens medische redenen laten halen) en hij woog 2800 gram. Ik ben totaal geen ziekenhuis mens en mocht s avonds gelukkig weer naar huis. Om 23:00 uur kwam ik thuis en de kraamverzorgende zat al gezellig met mijn ouders aan een bakje koffie te wachten op mij.

We hebben een leuk gesprek gehad en we zijn ook snel na bed gegaan, de volgende ochtend stond Thea alweer vrolijk aan de deur en heb ik haar vermeld wat ik allemaal al had meegemaakt. (Even een samenvatting: 29 weken spugen, zware bloedarmoede, b12 tekort, foliumzuur tekort, 10 kilo afgevallen, galstenen gekregen, met 35 weken zwangerschap de galstenen laten verwijderen, restless legs, en dus tijens de zwangerschap een zeldzame spierziekte ontwikkeld genaamd CIDP.) Dus ik had tijdens mijn zwangerschap helse pijn en begon depressief te worden.

In die tijd wisten we nog niet dat ik de spierziekte had en de huisharts had me gelijk aan de morfine gegooid voor de pijn. Thea is een super kraamverzorgster geweest. Ze deed alles voor me en stond ten alle tijde klaar. Doordat ik zoveel pijn had deed ik niks anders dan de hele dag huilen of slapen, natuurlijk is dit voor een kraamverzorgende niet leuk. Maar Thea deed niet moeilijk, ze zorgde ervoor dat ik bleef praten over wat ik doormaakte en kon me zelfs aan het lachen maken. Ik heb zelfs langere kraamzorg gehad omdat Thea mij niet alleen kon laten met mijn zoontje omdat ik dit lichamelijk niet aankon. Thea was zowel emotioneel, geestelijk en lichamelijk een hele grote steun voor mij. Ze had snel door dat je me soms streng moet aanspreken en dat kon ze soms ook als de beste ;) ze heeft veel contact met mijn moeder gehad tijdens de kraamtijd en mijn moeder was ook zeer blij met haar. Kraam Zeker en Thea hebben mij door deze zware periode geholpen en ik ben jullie daar super dankbaar voor! Mocht ik ooit weer zwanger worden (en dan gaan we ervan uit dat die normaal zal verlopen) dan zou ik absoluut Thea weer willen hebben. Momenteel is mijn beste vriendin zwanger en ook die wil graag Thea als kraamverzorgende hebben.Kraam Zeker jullie zijn top en zal jullie altijd en overal aanraden!!

Groetjes Delilah en de inmiddels 8 maanden oude Jason.


Naar overzicht